Rivstart

Ja, det blev verkligen en rivstart här i Sunnedamm. När isen äntligen smälte bort började fisket och det har sedan dess varit full fart och ni är många som redan besökt oss hittills. Det är speciellt när en ny säsong sätter igång, vårsolen kommer och vattentemperaturen stiger. Fisken och livet i och ovanför vattnet vaknar till liv efter den långa vintern. Ännu så länge har det inte varit något torrflugefiske att tala om, även om en och annan har provat och fått fisk till att stiga. Jag vet att när Jerry var här förra tisdagen var det fisk som visade intresse för hans torrfluga fiskad i dammen.

Jag har haft inbrott i fiskodlingen. När jag kom dit förra måndagen såg jag att det hade varit någon inne bland grejerna där och rört runt. Polisanmälan är gjord och vissa åtgärder är vidtagna.  Hoppas jag slipper förövarna i framtiden. Det är så otroligt skadligt med sådana stölder för ett litet mikroföretag på landsbygden!

Vi har flyttat fisk, det var glädjande att se att det fanns gott om fisk i odlingsdammarna. Det bådar gott för kommande säsonger. Det är för övrigt den egenodlade fisken som börjar fångas nu.

Imorgon kommer Lagans vattenråd hit för en åvandring. Det ska bli kul!

M

Annonser
Det här inlägget postades i Isläget. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s