Gott om fisk

Det är verkligen en annorlunda vinter detta här…Idag 6,2 grader i luften, sydvästlig vind, vakande fisk och ett lite gråmulet skimmer över Sunnedamm. Normalt sett har vi nästan alltid vinter, is och snö här nu. Trälshult ligger 150 meter över havet och det brukar garantera rejäla vintrar. Men inte iår, inte hittills i alla fall.

Här är till följd av vädret således helt öppet för fiske och som jag skrivit om i tidigare inlägg, uppskattar man gott om plats och att fiska för sig själv rekommenderar jag starkt fiske vid denna tiden på året. Faktiskt imorgon och till början av veckan kommer det lite härliga fiskegäster på besök. Men annars är det väldigt lite beläggning på fisket nu…Gott om huggvillig fisk finns det även nu, då fisken verkligen får vila mellan olika presentationer av alla sorters flugor.

Jag har ju gjort några prisjusteringar för i år. Att sätta rätt pris så att det passar alla är något av det svåraste med att driva företag. Jag vill verkligen och har så tänkt från början när jag startade detta hålla absolut så låga priser som det bara går. Att kunna flugfiska efter regnbåge och öring och även ha chans på någon lite större fisk är det som jag jobbar för att kunna erbjuda alla er fiskegäster som besöker Sunnedamm. Att det finns gott om fisk är en absolut förutsättning. Fisk sätts under säsong ofta och rikligt. Och att kunna, om än med enkel standard kunna övernatta vid besöket tycker jag också är viktigt, men lika viktigt att det inte blir för dyrt. För denna typ av verksamhet är fiskfoderkostnader, (som jag tror har höjts 4 gånger det senaste året), el, sophämtning, allmänt underhåll mm. är sådant som kostar. Någon form av lön ska ju också utgå till personalen, i detta fallet är personalen jag…. Att få ihopa plus och minus är ju något som alla företag och privatpersoner jobbar med och man får helt enkelt prioritera.

Fiskfoderleverans idag och glädjande med det milda vädret är ju att fiskarna som ni ska fiska på här framöver bara växer och växer….Det går ju alldeles utmärkt att fodra och de äter som bara den, fastän att det är vintertid. God aptit är ju ofta ett säkert tecken på god hälsa och fisken ser verkligen fin ut i odlingen!

Jag får ofta frågan om vilken fluga man ska använda. Egentligen är regnbågen en opportunistisk rovfisk som faktiskt går att fånga på många olika flugor. Men ska man köra med imitationsfiske hade jag nog provat med en fjädermyggsimitation.

Det har verkligen regnat nåt helt enormt här senaste tiden. Markerna, sjöar och åar är helt överfyllda och nu kan det gärna för min del komma lite torrare väder. Jag jobbar i skogen och gallrar, det är verkligen blött. Än så länge har jag inte kört fast med traktorn men jag vågar mig nästan inte alls utanför skogsvägen. Det är för mjukt och blött…

Hoppas ni som kommer i helgen och till nästa vecka får lite sol vid ert fiskebesök, det blir ju faktistkt lite trevligare upplevelse då…..

Jag festar fredagen till ära till det med en semla

Med förhoppning om en trevlig helg!

M

Det här inlägget postades i Isläget. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s