Både ifiske och fiskepremiär!

Premiär!

Ja, 1 mars och 1 april är för mig förknippat med premiärfiske i åar och vattendrag runt om i landet. Förhoppningsvis har öringar och laxar fått en chans till reproduktion och mått bra av att vara i fred från drag och flugor. Både lax och öringstammar har det tufft i dagens värld. Skarv, säl och inte minst vi människor påverkar beståndena. I stockholm har man nu äntligen kommit fram till att skarvpopulationen ska halveras till 2030. Tack till alla politiker som röstat igenom detta! Sveriges fiskevattenägarförbund ser allvaret och behovet av att decimera skarvpopulationen och tycker att beslutet skall genomföras på halva tiden.

Nu har Sunnedamms sportfiske anslutit sig till den digitala plattformen som kallas www.ifiske.se

Att sitta hemma och lätt kolla när stugor och fiskeplatser finns tillgängliga och via en procedur som mycket liknar vilken internetbetalning som helst, ser jag som bara positivt för både er fiskegäster och mig som företagare.

Så nu när det är premiär för bokning av fiskekort via www.ifiske.se , så tycker jag att det är på sin plats att vi kör ett premiärfiske här i Sunnedamm.

Premiärfiske Sunneamm  den 1 mars 2020, start 07,00-20,00. 10 Fiskekort på www.ifiske.se finns tillgängliga och det är först till kvarn som gäller.

För att boka gå in på http://www.sunnedamm.se under fliken boka, där finns beskrivet hur du går tillväga när du ska boka kort till premiären, och för den delen andra datum.

Inför premiären kommer att sättas i fisk av den treåriga modellen som ska vara till denna säsongen. De väger nu mellan 2-3 kilo. Ni får väldigt gärna ta med en matfisk hem och kanske ni kan planera in något gott recept från hemsidan och tillaga fisken. 90 kr/kg orensad vikt, för egenfångad lokalt odlad prima regnbågslax. Fisken vägs på plats och betalas via swish 1233380979

 

Vi ses väl på premiären 2020! Det ska bli spännande att se om det kommer upp någon riktigt fin regnbåge!

Jag hoppas inte vädret sätter stopp för denna premiär i form av minusgrader och is. Men har det inte varit kallt på hela vintern ska det väl förhoppningsvis inte bli det denna dagen heller.

Nu får det banne mig sluta regna…..Det regnar oavbrutet här och det måste vara någon form av rekord. Så länge jag minns har det inte regnat så här mycket och varit så milt under ett vinterhalvår. Det finns otroligt mycket vatten i Vänneån, och kanske det är någon som kan gissa hur många kubik i sekunden som nu rinner i ån?

M

Det här inlägget postades i Isläget. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s