Kallt som tusan

Ja, fiskeåret 2024 har börjat med en kall ostlig vind som även om det är plus 2 känns som minus 10. Fisket blir såklart påverkat då regnbågen är växelvarm och följer vattentemperaturen och blir mer svårfångad och köldstel. Det var lite problem förra veckan då nattemperaturen gick ner till 9 minus och fisket för helgens gruppbokningar var lite i fara med is på dammen. Men, det var positiva fiskegäng som var här i helgen, och när fisket ändå hade varit ok, med tanke på temperaturen så gjorde det inget att vissa delar av dammen låg under is. Lars Nilsson med sitt sina trevliga kompisar från skåne var ett av fiskegängen och han rapporterade att alla hans fiskevänner hade fått fisk och de största låg på 3,5 kg.

Ni är många som frågar om hur fisken ser ut i odlingen. Det ser bra ut med den 3-åriga fisken som sätts ut nu. Vi ska dock komma ihåg att det har varit en riktigt kall lång vinter och på vintern när temperaturen är under 4 grader i vattnet tappar fisken aptiten och växer inte någonting. Det kan tom vara så att fisk i odling går ner i vikt under en vinter. Jag har valt en utfodringsnivå och täthet med fiskarna i odlingsbassängerna som ska gynna en vacker långsmal fisk med hela fenor. Det är detta som jag ser som viktigast och som jag vill erbjuda när man fiskar här. Alltså en vacker fisk odlad med omtänksamhet som liknar en vild fisk så mycket det går. Vikt och exteriör ligger både på den 2 och 3 åriga fisken på förväntade nivåer, och medelvikten på den 3-åriga isättningsfisken ligger på ca. 1,5 kg för tillfället.

Det har som sagt varit en lång vinter och det är oerhört inspirerande att återigen se er fiskgäster vid fisket här i Trälshult. Jag har som kanske många vet kämpat med en lång rehab efter axeloperationen i höstas. Med en lång sjukdomssjukskrivning för en ensam firma som jag har, har det varit tufft att hålla humöret uppe. Familj och Många goda vänner har gjort att det gått bra och allt som ska läka läker fint i axeln och till sommaren förväntas jag vara bra igen.

Med våren för dörren så känns allt inspirerande och idag är det 9 st som fiskar här på dagskort. Kanske blir det någon som hittar en vik med någon tiondels högre vattentemperatur och får en riktigt bra vårfiske. Missa inte chansen att köpa heta lokala flugor, bundna av Gösta Martinsson, som finns till försäljning i stora stugan.

M

Detta inlägg publicerades i Isläget. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar